aules

Durant el segón trimestre, les aules de Mariners i Cuiners han gaudit de les sessións de musicoteràpia amb l'Anna Losantos. 

 

Clica aquí per veure un petit resum de les sessions

Just abans d'acabar el 2n trimestre, l'aula de Firaires va fer la seva sortida anant de visita al mercat. Feu clic a la foto o enllaç per veu el vídeo explicatiu del treball realitzat i de la sortida. 

 

Clica aquí

 

El transport per les sortides de l'escola està finançat per l'AFA de l'escola. 

Aquest 21 de març, el Nou Parc Central de Mataró va acollir una nova jornada de l'Educació Física al carrer per l'alumnat de 4t de prìmària de les escoles de Mataró. Aquest curs, l'aula de Jardiners ha pogut participar-hi passant una estona del matí i aportant l'activitat de la manta de colors. 

Dimecres dia 20 de Març, tot l'alumnat i professionals de l’escola, es van reunir per fer la presentació de LA MONA d’enguany. Com què aquest curs el tema transversal és el de “LES ARTS”, s'ha fet una Mona amb les diferents disciplines representades. Durant uns quants dies abans, totes les aules van  treballar el tema de diferents maneres i s'ha vist representat a LA MONA on s'han vist imatges de:Teatre, cine, dansa, música, arts plàstiques … i a la part de dalt de LA MONA, no podien faltar les plomes i els ous de xocolata. 

Aquest segon trimestre l’aula de Pintors hem treballat el conte ”Els jardins de les emocions” (clica aquí per veure el conte) que ens ha permès aprofundir i experimentar amb quatre sentiments més habituals: CONTENT, NERVIÓS, ENFADAT i CANSAT. 

L’hem explicat en diferents formats per tal de fer arribar el conte a través de tots els sentits: amb la pantalla digital i canviant les diapositives amb el commutadors, a la sala multisensorial amb diferents elements sensorials, a la sala visual amb elements fluorescents, a l’aula en format titelles i a la sala gran en format representació com a cloenda.

Cada setmana hem treballat un color i sentiment diferent i ho hem reforçat amb cançons treballades amb l’Anna Losantos el primer trimestre. Aquestes cançons les podem escoltar a través d’un Amida que hem anat utilitzant en el dia a dia segons com ens hem sentit: ELS JARDINS DE LES EMOCIONS (clica aquí per veure l’Amida). Moltes gràcies a les famílies per la vostra col·laboració!!!

Clica la imatge per veure un resum de com hem treballat el conte

Els jardins de les emocions

 

El proper 15 de març és el dia mundial del son.

El grup flexible de llenguatge (alumnat d’Artistes i Bombers) han fet un petit estudi sobre el dormir a persones de l’escola.

Han fet una enquesta a professionals, alumnat, gent de pràctiques, etc.

També han fet una entrevista a la dra. Galván.

Teniu la notícia més extensa al sites de Bombers. Aquest és el link:

https://sites.google.com/view/trapelles-companyia-de-teatre/not%C3%ADcies/dia-internacional?authuser=0#h.86s6oh9uaxz3

Al final de la notícia hi trobareu la gravació de l’entrevista a la dra. Galván

Aquest petit estudi ens ha portat a treballar:

-       habilitats cognitives

-       habilitats lingüístiques i comunicatives

-       àrea matemàtica

-       components de la lectura i escriptura

I tot plegat de manera molt engrescadora, ja que el fet de fer enquestes i entrevista ha estat motivador per tot el contacte amb els adults i companys de l’escola.

Gràcies a totes per a participar de bon grat a l’enquesta i al temps que ens va dedicar la dra. Galván.

 

El mateix grup ens narra la notícia treballant quines informacions volen explicar després de la visita que han tingut:

AVUI HA VINGUT LA ZAIRA, LA MAMA D’EN LEO.

LA ZAIRA HA PORTAT UN GAT QUE ES DIU CHANEL.

HEM MIRAT LES ORELLES, EN TENIA 2.

HEM MIRAT EL MORRO QUE TENIA BIGOTIS.

HEM MIRAT QUE TENIA 1 CUA.

HEM MIRAT QUE TENIA 4 POTES.

HEM TOCAT EL PÈL QUE ERA SUAU.

HEM VIST QUE RESPIRAVA.

LA CHANEL TENIA UNA MICA DE POR, PERÒ L’ACTIVITAT HA ANAT BÉ.

NOSALTRES HEM ESTAT CONTENTS, ENS HA AGRADAT.

CLICA AQUÍ PER VEURE EL VÍDEO DE L'ACTIVITAT!

 

ZAIRA I CHANEL: GRÀCIES!!!!!

Seguint la temàtica transversal del curs - les arts - l'aula de bombers estan fent treball per projectes del sèptim art; el cinema.

Han conegut la seva evolució des de les primeres pel·lícules fins a les pel·lícules actuals amb efectes especials. 

Sabíeu que les primeres pel·lícules eren projeccions d'imatges animades en blanc i negre i no tenien so? Ara, contràriament, trobem que els ordinadors amb intel·ligència artificial poden aconseguir gairebé qualsevol cosa. A nosaltres ens ha semblat molt interessant!

Dos dels alumnes de l'aula s'estrenen com a directors i editors d'arxius audiovisuals amb aquesta pel·lícula anomenada "La broma". No només han gravat totes les escenes i han treballat la seva seqüenciació, sinó que han elaborat aquesta pel·lícula fent ús de la plataforma digital Canva i les seves competències artístiques i digitals.

Esperem que us agradi!

 

Clica aquí per veure-la!

 

Si vols fer una ullada al Sites de l'aula, clica aquí

El grup flexible de les aules d'Artistes i Bombers seguim treballant els dies internacionals. La setmana passada vam treballar el dia de la PAU (DENIP).

Si seguiu el següent link: https://sites.google.com/view/trapelles-companyia-de-teatre/not%C3%ADcies/dia-internacional#h.m6b7h2oz6d1y

podeu veure la notícia que vam preparar pel site.

Ah! i entre tots i totes, vam escriure: PAU

 

Aquest dimarts 19 de desembre, Bombers i Artistes, després de molts dies d'assaig, van representar per a tota l'escola la història "MALSON ABANS DE NADAL".

Els actors i l'actriu s'ho van passar molt bé i va agradar molt al públic. 

Aquesta representació ha servit per tancar el projecte dut a terme al llarg del trimestre.

Ha estat un treball mot exhaustiu: la història, els personatges, les escenes, el vestuari, l'atrezzo... tot ha estat treballat per aquestes 2 aules. 

És molta la satisfacció davant la feina ben feta.

I com diria en Jack Skellington: Horrible Nadal!!

És broma!!!

 

BONES FESTES!!!

 

Aquest trimestre els alumnes de l’aula de Pintors hem gaudit de les sessions de musicoteràpia amb l’especialista Anna Losantos. Hem seguit experimentant amb diferents instruments, alguns ja coneguts i d’altres no tants. Hem pogut fer tria segons les nostres preferències d’instruments i fer demandes de cançons. Tot això ho hem acompanyat d’un treball emocional fent referència a quins sentiments ens han generat diferents cançons i/o instruments. 

Moltes gràcies Anna per les sessions compartides i a les famílies per participar en la sessió de cloenda!!

Clica la imatge per veure el vídeo

Vídeo Musicoteràpia

Aquest primer trimestre, l'alumnat de Mariners i Cuiners han experimentat tot gaudint amb diferents elements de tardor, centrant-se en la taronja i la canyella. Aquestes activitats han acabat concluent amb la realització d'un petit detallet de tardor

 

Clica aquí

Aquest dimecres 13 de desembre la biaula de Bombers i Artistes han fet un meet amb les i els companys d’un alumne de l'aula d'Artistes que fa escolaritat compartida amb l’escola Joan Sanpera.

Primerament s'han saludat i presentat. Després, les i els companys del Joan Sanpera han recitat el seu poema de Nadal que era molt bonic!

A continuació, l'alumnat de Bombers i Artistes els han mostrat la gravació de vídeo d’una de les escenes de l’espectacle que estan preparant “Malson abans de Nadal”. Els ha agradat tan que han demanat poder-lo veure sencer!

Com sempre ha estat un plaer compartir aquesta estona conjunta.

Gràcies professionals i infants de l’escola Joan Sanpera!

 

La biaula d'Inventors i Firaires han treballat a tarvés d'un dels elements més típics de la tardor: les fulles seques. Han mirat, escoltat i tocat les fulles. Amb el braç articulat i un pulsador, han fet caure les fulles de dalt a baix fent una activitat que combina l'experiemtnació amb elements tècnics de control de l'entorn. Després han acabat fent una activitat plàstica posant cola als arbres fets amb cartolina i enganxant les fulles. 

Tot aquest conjunt d'activitats els ha servit per treballar l'atenció, els seguiments visuals, la coordinació ull-mà, la causa-efecte i la permanència de l'objecte tot fomentant el gaudi.

 


clica aquí