Un cop més, a l’Arboç, hem celebrat la Setmana Temàtica!

Pels qui no sabeu què és us en fem cinc cèntims.

Cada curs a l’escola agafem un tema i el treballem conjuntament tota l’escola de manera inclusiva i ben sensorial. El tema d’aquest curs ha estat la festivitat de Sant Ponç.

L’estructura de la setmana ha estat la següent:

-      Dilluns es va fer una proposta conjunta presentant el que es faria dimarts i dimecres. Aquest any s'ha fet una activitat de percussió corporal amb la cançó d’en Ramonet (l'espantaocells de l'hort de l'escola)

-      Dimarts i dimecres s'han fet 2 tallers: el d’estampar elements naturals (cúrcuma, cafè i/o remolatxa) a unes bosses de roba i el de massatge. (Dimarts el bloc de Mar van fer el taller d'estampar bosses i el bloc de Muntanya, massatge i el dimecres a l’inversa.

-      Dijous ha estat el dia de la cloenda tots junts. Aquest cop les mestres convertides en remeieres van fer un encanteri i una dansa. La festa va acabar amb ballada de la Gisuka, la geganta de l’escola, a mans d'en Luís, un usuari del centre ocupacional del Poble Sec, gran amant dels gegants. En Luís, aquest curs, quan hi ha festa grossa a l'escola està venint a l'escola i ens fa ballar la geganta.  

Ha estat una bona setmana!

 

El passat dilluns 22 d'abril, la Marta Corral i la Nayat Kaid han vingut a l'escola a explicar i representar el conte "Què hi portes a la bossa?" de creació pròpia. 

Tot l'alumnat de l'escola reunits a la sala gran de l'escola van poder gaudir d'aquest regal per part de la Marta i de la Nayat. 

Moltes gràcies a les dues pel vostre temps i dedicació. 

 

Avui, alumnat de l'escola ha anat al centre de la ciutat de Mataró per participar de la Mostra: "Molt més que llegir" organitzat pel CRP i una comissió de treball entre escoles. 

A la mostra, alumnes de totes les edats han presentat poemes i contes llegits i explicats de maneres diferents. 

Des de l'Arboç s'ha presentat una versió del poema: "Bombolles" de Joana Raspall. Aquest poema es va estar treballant de manera transversal totes les aules a la setmana que vam celebrar els Jocs Florals d'enguany. 

per poder-lo presentar a la Mostra, s'ha treballat i assajat molt.  

Aquí teniu l'enllaç a un vídeo resum on podeu veure com ha estat la preparació. https://www.youtube.com/watch?v=ivOkidyTZyg

 Aquest és l'enllaç a la notícia publicada a la pàgina web de l a Fundació. 

Celebració de la IX edició dels Jocs Florals a l'Arboç. Enguany el poema escollit ha estat "Bombolles" de la Joana Raspall. 

 

CLICA AQUÍ PER VEURE EL VÍDEO RESUM DE L'EDICIÓ

El 21 de febrer va ser el dia Internacional de les Llengües Maternes.

El grup flexible de Llenguatge ha fet una notícia sobre les llengües maternes. Van demanar a les famílies que diguessin quina era la seva llengua materna i que enviessin un T’ESTIMO! dit tal i com ho diuen a casa.

Amb aquesta activitat vam aprofitar per treballar la A i la U. I trobar els símbols ESTIMAR i T’ESTIMO en els plafons de comunicació.

 

Enllaç al sites: 

https://sites.google.com/view/trapelles-companyia-de-teatre/not%C3%ADcies/dia-internacional#h.lkidrnfv4j9l

A  nivell d'escola general, gràcies a la col·laboració de les famílies, s'ha elabot un racó amb elements de les diferents cultures que convivim a l'escola . Els diferents elements (roba, utensilis, bandera, contes, instruments...) ha permès experimentar, conèixer i conversar sobre la diversitat cultural que ens envolta i fer-ho més proper a tot l'alumnat de l'escola.