aules

Aquest curs hem treballat la setmana temàtica dels SENTIMENTS i les EMOCIONS. Hem viscut moments i situacions de POR, de CALMA, de TRISTESA, de RÀBIA i ALEGRIA. Tot això a partir del conte d'El Monstre de Colors i diferents tallers. Finalment els grans han compartit el treball que fan a Educació Emocional i l'Anna Losantos ens ha acompanyat en un final de festa ben mogut.

Moltes gràcies a tot l'equip per l'esforç i als alumnes per disfrutar d'aquesta setmana tan fantàstica!

 

Resum de la setmana           "Cuando me enfado"           "Els nostres sentiments"

                                             

El grup flexible de llenguatge de CURTMETRATGES del segon trimestre ens presenten BAILANDO AMOR.

En MARTÍ, en MAX i l'ALEIX després de fer una pluja d'idees han decidit fer un videoclip d'Enrique Iglesias del tema Bailando Amor. Han triat els personatges principals, secundaris, els extres així com també incorporar la geganta de l'escola "La Gisuca" i els nans durant la gravació.

Amb aquest treball han hagut de pensar en el material i vestuari necessari (attrezzo) i les escenes a fer.

També han incorporat nou vocabulari al CACE (drama, comèdia i terror).

Clica aquí per veure'n el resultat!

curtmetratge

Aquest matí hem tingut una visita d'un reporter molt especial: en Pere Flash. Juntament amb els seus amics el Sr. Badall, que té molta són, la família Trip-Trap, sempre a tot drap, el Sr. Maitip, que endrapa tot el que pot i l’Enric Ferum, que no es renta mai, hem passat moments molt divertits.

Gràcies al programa de salut a les escoles de l'Ajuntament de Mataró hem pogut gaudir d'aquest espectacle on sorgien situacions sobre temes de salut.

Pere Flash

Com cada 30 de gener hem celebrat el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP). Entre tots hem decorat globus blancs amb bons desitjos i missatges per compartir, que finalment hem penjat al pati. Per acabar, ens han sorprès amb una fantàstica cançó per acabar la festa.

 

Clica la imatge si vols veure el vídeo

DENIP         DSC 0001 

 

Totes les aules han preparat les seves Nadales per felicitar les Festes a tots els companys de l'escola.

Si les voleu veure, cliqueu sobre cada una de les imatges:

 

bombers i artistes    cuiners i mariners 

               firaires i inventors           músics i exploradors 

   pintors i esportistes      reporters i jardiners

Les aules de Bombers i Artistes han passat un matí ben divertit amb companys d'altres departamants de la Fundació. Els hi hem ensenyat com jugar a Boccia, hem fet jocs, manualitats i hem ballat tots junts el "Jo sóc com tu". Tot això dedicat a la Marató de TV3 d'enguany. Vols veure-ho en imatges?

 

Clica la imatge per veure el vídeo

P1000826

Aquest curs a l’aula dels Exploradors ens hem centrat en alguns fruits de la tardor per a poder treballar aquesta estació de l’any.

Hem treballat el caqui, la magrana, el moniato i la carbassa; com ja sabeu el nostre treball parteix dels sentits i ho fem de manera molt sistemàtica i tant organitzada com podem: mirem amb els ulls, olorem amb el nas, tastem amb la boca, escoltem amb les orelles i toquem amb les mans.

Gaudim d’aquest treball sensorial tot treballant l’atenció, la percepció de l’objecte i les seves característiques i la memòria.

Pel què fa al caqui ha estat molt interessant poder-los aixafar de manera autònoma, se’ns ha presentat una textura molt especial ja que és llefiscosa i s’enganxa. No és una textura ni un gust o olor a què estiguem massa avessats.

La magrana ja l’havíem treballat però hem gaudit molt del fet de fer-ne suc, exprémer amb l’expremedor ajudant-nos de les 2 mans i notant la vibració ha estat molt agradable per tots. Hem de repetir el treball amb l’expremedor!

El moniato també ens ha agardat repetir-lo, hem pogut veure els contrastos del fred – calent, el tou – dur i sempre és un plaer poder-lo aixafar amb la mà.

Enguany en Gerard ens ha dut una fantàstica carbassa! Era complicat abarcar-la amb les 2 mans, més aviat hem necessitat dels 2 braços! També hem hagut de fer molta força per tallar-la, la duresa de la carbassa ens ha oposat molta resistència. La seva textura també ens ha resutlat estranya, dura en algunes zones, llefiscosa en d’altres i amb uns fils que s’enganxaven a les mans. Després la descoberta de les seves llavors, les pipes de carbassa, que hem anat treient i posat en plats i bols. Les pipes les hem deixat assecar unes quantes setmanes i després les hem enganxat a un dibuix d’una carbassa.

Cal dir que durant aquests 2 mesos hem escoltat i visionat vídeos de temàtica de la tardor per ajudar-nos a situar en aquest període de l’any.

De les diferents activitats fetes n’han sortit 4 vídeos que podeu visionar en els enllaços (clicant a sobre les imatges) següents, però que també estan en el programa Amida, així els nois poden veure’ls de manera més autònoma. I potenciem la memòria més a llarg termini.

El caqui                  El moniato             

 

   La magrana                                  La carbassa

El grup flexible de llenguatge de CURTMETRATGES d'aquest trimestre ens presenten el seu curtmetratge "PLUJA D'AMISTAT".

Han pensat quins personatges, la història i tots els elements necessaris per poder fer el crutmetratge.

vídeo pluja damistat

Si el vols veure clica la imatge!

Les aules d'Artistes i Bombers volen mostar el resultat del seu treball de les sessions realitzades amb l'Anna Losantos dins de musicoteràpia.

Aquesta vegada, han estat experimentant amb l'instrument Beamz enregistrant tot un seguit de composicions que han aprofitat per musicar petites històries multimèdia.

Cliqueu sobre el dibuix de cada aula per veure'n el resultat.

 

ELS OFICIS DELS ARTISTES

         

                                                                                 EL FANTASMA DELS BOMBERS

 

Les aules de Inventors i Firaires ens mostren en un recull d'imatges com van fer la seva rosa de sant Jordi.

CLICA AQUÍ PER VEURE EL MUNTATGE

L'aula de Jardiners ens mostren a través de 2 petits vídeos:

  • Com gaudeixen jugant a l'aula
  • Un dia esplèndit a la Granja Escola Casa Nostra.

 

    

El passat 21 de gener les aules de Músics i Exploradors vam anar de visita a la granja Casa Nostra.

Va ser una experiència molt xula i ja tenim ganes de repetir-la!!!

Aquí podeu veure un petit muntatge de què vam veure, escoltar, tocar, olorar, etc.

 

CLICA AQUÍ PER VEURE EL VÍDEO!!

Però com que som molt treballadors vam preparar-nos per anar a visitar la granja i durant uns quants dies vam estar mirant un ppt en què vèiem i escoltàvem els sons d’alguns dels animals que ens trobaríem a la granja com l’ase, les gallines, els xais…

Així no se’ns faria tan estrany escoltar tots els sons dels animals.

Durant la visita tots volíem tocar els diferents animals ja que notàvem textures càlides però diferents.

Per tant, l’endemà a l’escola vam poder fer una activitat de recordatori; després d’escoltar de nou el ppt dels animals vam enganxar en unes fotos d’una gallina, un xai i un ruc uns materials sintèntics que simulaven plomes i el pèl d’aquests animals (plomes, roba de pèl de xai i roba de pèl llarg similar a la del ruc).

Ara ja esperem a la primavera per retrobar-nos amb els animals i descobrir noves sensacions a través dels sentits.

L'aula de Bombers i Artistes, el passat dijous 3 de març, van anar d'excursió a la Granja escola Casa Nostra. Allí, a més a més d'estar en contacte amb la natura i amb animals de granja, van poder visitar l'hort i poder comparar-lo amb el de la nostra escola.

No et quedis sense veure el recull del dia en el vídeo que mostrem a continuació.

CLICA AQUÍ PER VEURE EL VÍDEO

Avui 29 de gener, a l'escola, hem celebrat el dia de la Pau. A les aules, han estat fent diferents activitats relacionades amb la temàtica. Aquí mostrem un dels resultats d'aquestes activitats que han realitzat les aules de Bombers i Artistes després de visionar un vídeo d'una cançó i reflexionar sobre la seva lletra.