El grup de tutores més qui va voler sumar-se de l'escola, ahir dimarts, va rebre una formació telemàtica a mans del Dr. Àngel Alsina Pastells, catedràtic de Didàctica de les Matemàtiques a la Universitat de Girona. Les seves línies d'investigació estan centrades en l'ensenyament i l'aprenentatge de les matemàtiques a les primeres edats i en la formació del professorat. Ha publicat nombrosos articles científics i llibres sobre qüestions d'educació matemàtica, i ha portat a terme múltiples activitats de formació permanent del professorat de matemàtiques en tota la geografia espanyola i a Amèrica Llatina.

 Sota el títol Processos cognitius recurrents per treballar els primers coneixements matemàtics intuïtius, la formació va estar centrada en oferir un marc base amb una estructura clara dels processos cognitius comuns implicats en el desenvolupament del pensament matemàtics a través d'un munt d'activitats en contextos i materials propers a tot infant.

Aquesta formació ens dona un punt de partida a tot un treball pedagògic intern de centre entorn al treball en l'àmbit matemàtic des de qualsevol nivell.  

20 EXCURSIONS ACCESSIBLES A TOTES LES EDATS. Idioma: Català. Aquesta guia neix de l’esperit d’una mare i un pare que no es rendeixen. Amants de la natura i l’excursionisme, el naixement del seu fill amb una malaltia minoritària i amb una greu discapacitat no els ha fet parar de descobrir nous indrets.
www.editorialalpina.com

https://www.editorialalpina.com/mapa-alpina/rutes-accessibles-per-catalunya/

El Govern tanca a partir de demà tots els centres educatius de Catalunya

La mesura s’ha pres en el marc del Pla d’Actuació del Procicat per malalties emergents

El Govern de la Generalitat ha decidit tancar a partir de demà tots els centres educatius de Catalunya, en coordinació amb el Departament de Salut i en el marc del Pla d’Actuació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial d’alt risc. Ho fa com a mesura de contenció i per evitar la propagació del coronavirus. La mesura afectarà a tots els centres de Catalunya, siguin de titularitat pública, privada concertada, privada o de qualsevol altra titularitat, i a les diferents etapes educatives.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, trametrà avui un document informatiu a tots els centres en què es concretarà l’acord del cessament de l’activitat lectiva i el tancament dels centres a partir de demà, dia 13 de març, fins al divendres 27 de març, ambdós inclosos.

Aquest fet implicarà la suspensió de l’activitat en un total de 5.492 centres:

 • Llars d’infants
 • Escoles d’educació infantil i primària
 • Instituts d’ESO, batxillerat i formació professional
 • Escoles d’Art i Disseny
 • Escoles d’Adults
 • Escoles Oficials d’Idiomes
 • Centres d’educació especial
 • Escoles professionals
 • Escoles de música
 • Escoles de dansa
 • Conservatoris
 • Centres de títols propis
 • Centres d’ensenyaments artístics superiors

Des de l’anunci de suspensió de les classes anunciat el passat dijous dia 12 de març de 2020, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha estat desenvolupant l’esmentat pla d’acció per a la seva posada en marxa immediata. http://xtec.gencat.cat/web/.content/centres/Pla-centres-educatius-en-linia.pdf

 

 

 

A finals de l’any passat, l’empresa TESA TAPE va voler fer una acció solidària amb la Fundació el Maresme fent un donatiu a l’Escola l’Arboç, el qual ha permès que la nostra escola d’educació especial hagi pogut vestir les 6 aules de la zona de mar, que encara estaven sense unes bones cortines que milloressin les condicions de llum i temperatura a les aules. 

De la mateixa manera, l'empresa mataronina Decorstil ha contribuït en aquesta acció vestint la sala de la migdiada amb unes cortines ignífugues i totalment opaques per evitar la claror i la calor.

Moltes gràcies pel vostre compromís social!!

 

 

 

 

agrament cortines3