informàtica

LaMosqueta.cat torna a estar d'estrena amb els  Mil Tardor. Entra al portal i gaudeix creant taules amb fruïtes de la tardor, ja sigui utilitzant els 2 commutdors com fent ús del ratolí. 

 

 

 

Ja tenim memories de 4 cartes!  

http://www.lamosqueta.cat/activitats_competencies_memory_balla_mosqueta.html

 

Tots els memories que ja tenia LaMosqueta.cat ara també es poden fer de 4 cartes i, per descomptat, tant amb ratolí com per encerclament dirigit!

Cada vegada que es torna a jugar, agafa 4 cartes aleatòries  Per tant, hi podem jugar varies vegades sense repeticions de les cartes.

 

Avís: si la primera vegada que hi accediu, el navegador no carrega bé els canvis nous, premeu Ctrl+F5 per refrescar la pàgina i tornar a carregar tots els fitxers correctament.

 

_____________________________________________________________________

Póster Transformación en las aulas

______________________________________________________

Clica la imatge per veure la vídeomemòria!

 

Des de l'escola hem participat en el projecte de Vodafone i Aspace "Transformacion en las aulas" juntament amb Gil Gayarre, un centre de Madrid,  i Amidown Leon. Hem fet material en la plataforma Mefacilyta per treballar el vocabulari bàsic de diferents temes curriculars.

 

A l'escola s'han realitzat diferents activitats utilitzant la realitat augmentada. Els nens i nenes han pogut gaudir de noves experiències i sensacions, i s'ho han passat molt bé posant-se màscares d'animals i fer moure elements de la pantalla amb el seu propi moviment.

Clica la imatge per veure el resum de les activitats

Realitat augmentada inclusiva

 

El Nadal del 2017 a l'escola hem realitzat un projecte de realitat augmentada (RA) anomenat "Utilització de la tauleta per fer-nos selfies i vídeos quan ve el Nadal amb l'App MSQRD".

El resultat del projecte ha estat una postal de Nadal per cada nen, un mural per l'escola amb aquestes fotografies, i un vídeo de cada un penjat a l'Amida.

Us deixem un petit resum del què hem fet i com ho hem fet. Esperem que ho gaudiu tant com nosaltres!

Clica la imatge per mirar el Power Point

MSQRD

Estem molt contents d’haver tingut un grup de voluntaris de “la Caixa”, que ens han ajudat a tirar endavant certs projectes. Aquest curs han estat tota una tarda en el departament d'Informàtica de l'escola editant vídeos de Nadal que han fet els alumnes amb una app on han escollit complements nadalencs.

                                                                                        Clica la imatge per veure un vídeo

Voluntaris Caixa                ELEMENTS NADAL article la Caixa                                            

Moltes gràcies pel vostre interès i col·laboració!!

 

La nostra escola ha estat una de les deu entitats d’ASPACE seleccionades per desenvolupar els seus projectes a la “I Convocatoria de Proyectos de Innovación #ASPACEnet”. El nostre s’anomena: “Selfies, crispetes i núvols de sucre per a tothom”.

Vols llegir la notícia sencera?

notícia selfies 2 Clica la imatge per veure'n un resum!

 

laMosqueta 1

 

laMosqueta 2

 

Des de l’escola hem renovat el portal de LaMosqueta.cat que des de fa anys ofereix un conjunt d’activitats destinades a nens i nenes amb discapacitats motrius, sensorials, cognitives i emocionals, i en general a tota la població infantil fins als 4 anys. Aquesta renovació ha consistit en tornar a implementar les activitats existents en Javascript, ja que en Flash havien deixat de funcionar en molts navegadors.

Aquest projecte s'ha desenvolupat amb el recolzament de la Fundació el Maresme, amb el suport econòmic del Tecnocampus de Mataró i amb la col·laboració incondicional de l’enginyera multimèdia Marina Gavin.

laMosqueta 3

Així doncs ens fa molta il·lusió comunicar-vos que LaMosqueta.cat ja torna a funcionar al 100% i us animem a que continueu utilitzant-la i gaudint-la.

Aprofitem per informar-vos que hem creat un formulari d'incidències per tal que ens pugueu fer arribar fàcilment els problemes que pugueu detectar i/o enviar-nos propostes de millora.

La nostra intenció és seguir millorant i perfeccionant les activitats actuals, així com implementar-ne de noves quan sigui possible.

Aquest passat 25 de maig, el Departament d'Ensenyament des de l'Àrea de Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement,va plublicar, en el bloc de dispositius mòbils, l'experiència de les selfies i retrats amb les tauletes a l'Escola l'Arboç.

 

CLICA AQUÍ PER ACCEDIR AL BLOG

Des de l'escola, volem agrair, molt especialment, la colaboració tan important realitzada de la Marina Gavin. 

L’ordinador és una eina que permet al nen/a fer per ell mateix proporcionant un bon grau d’autoestima, de sentiment d’eficàcia i de sociabilització. Permet cercar i donar la màxima autonomia personal i ens serveix com a eina de comunicació.

A través de l’ordinador, es treballen els aprenentatges curriculars tenint com a finalitat la normalització.

Partim de l’observació del nen, de les seves possibilitats motores, per cercar l’accés més òptim a l’ordinador a nivell de maquinari i de programari.

Tenim en compte com és el nen i les seves motivacions per confeccionar-li material adequat i proporcionar eines perquè ells es puguin elaborar els seus propis projectes.

Fem les valoracions conjuntament amb la tutora, les logopedes, les fisioterapeutes i la família per aconseguir millors resultats.

La major part de nens/es de l’escola són usuaris de SAAC i les activitats van sempre acompanyades del reforç comunicatiu necessari, utilitzant la simbologia de l’activitat que es durà a terme, de la funcionalitat dels commutadors, dels colors a triar per pintar...

Valorem la importància del control postural a l’hora d’accedir a l’ordinador, el tronc i els peus han d’estar ben posats, així com els commutadors, teclat, joystick i la pantalla han d’estar a l’abast de la mobilitat i visió del nen/a.

Partim de la normalitat en l’accés i posem les adaptacions necessàries per a cada nen/a.

Tenim usuaris que accedeixen amb commutadors, ratolins adaptats, trackballs, joysticks amb control de velocitat, teclats magnificats, cobertors de teclat,braços articulats, licorni, pitets per posar els commutadors a la barbeta, pissarra digital...

Creem activitats ludico educatives adequades per els nens/es del centre al portal www.lamosqueta.cat i software educatiu com l’A Mida.