Aquest curs a l’aula dels Exploradors ens hem centrat en alguns fruits de la tardor per a poder treballar aquesta estació de l’any.

Hem treballat el caqui, la magrana, el moniato i la carbassa; com ja sabeu el nostre treball parteix dels sentits i ho fem de manera molt sistemàtica i tant organitzada com podem: mirem amb els ulls, olorem amb el nas, tastem amb la boca, escoltem amb les orelles i toquem amb les mans.

Gaudim d’aquest treball sensorial tot treballant l’atenció, la percepció de l’objecte i les seves característiques i la memòria.

Pel què fa al caqui ha estat molt interessant poder-los aixafar de manera autònoma, se’ns ha presentat una textura molt especial ja que és llefiscosa i s’enganxa. No és una textura ni un gust o olor a què estiguem massa avessats.

La magrana ja l’havíem treballat però hem gaudit molt del fet de fer-ne suc, exprémer amb l’expremedor ajudant-nos de les 2 mans i notant la vibració ha estat molt agradable per tots. Hem de repetir el treball amb l’expremedor!

El moniato també ens ha agardat repetir-lo, hem pogut veure els contrastos del fred – calent, el tou – dur i sempre és un plaer poder-lo aixafar amb la mà.

Enguany en Gerard ens ha dut una fantàstica carbassa! Era complicat abarcar-la amb les 2 mans, més aviat hem necessitat dels 2 braços! També hem hagut de fer molta força per tallar-la, la duresa de la carbassa ens ha oposat molta resistència. La seva textura també ens ha resutlat estranya, dura en algunes zones, llefiscosa en d’altres i amb uns fils que s’enganxaven a les mans. Després la descoberta de les seves llavors, les pipes de carbassa, que hem anat treient i posat en plats i bols. Les pipes les hem deixat assecar unes quantes setmanes i després les hem enganxat a un dibuix d’una carbassa.

Cal dir que durant aquests 2 mesos hem escoltat i visionat vídeos de temàtica de la tardor per ajudar-nos a situar en aquest període de l’any.

De les diferents activitats fetes n’han sortit 4 vídeos que podeu visionar en els enllaços (clicant a sobre les imatges) següents, però que també estan en el programa Amida, així els nois poden veure’ls de manera més autònoma. I potenciem la memòria més a llarg termini.

El caqui                  El moniato             

 

   La magrana                                  La carbassa